четвъртък, 29 март 2012 г.

След скъсването: Стадиите

В някои връзки след фойерверките, прекрасните думи и незабравими мигове идва краят. След скъсването всеки минава през 4 основни стадия.

1 стадии: Страдание
Изплакваш си болката, гадно ти е, чувстваш се объркан, виновен, премисляш всичко и си много нещастен. Често изпадаш в депресии и животът ти се вижда безсмислен. Но всеки има свой начин за преживяване на този момент – някои се затварят в себе си и не обелват дума, други плачат на приятелски рамена за приключилата връзка, трети пък опират до алкохол и пр. Оставете мъката да ви обземе, но не й позволявайте да действа вместо вас. По-добре в началото да си изстрадате всичко, отколкото по-късно, тогава ще е още по-тежко.

2 стадии:Унищожаване на доказателствата
Снимките ви заедно, подаръчетата от другия, любимите SMS. Опитайте се да не мислите за това, какво е било и какво е можело да бъде. Приказките приключват подари някаква причина. Скъсването със спомените е важна крачка напред.

3 стадии: Приемане на фактите
След като си тъжал и си изгорил веществените доказателства, е време да приемеш действителността – вече не си с човека, когото си обичал толкова. В такъв момент не си толкова подвластен на чувствата, колкото на разума. Действителността за почва да нахлува в живота ти. Казваш си “Да, приключи, ще вървя напред” . 

4 стадии: Преодоляването
Казват, че преодоляваш една връзка толкова време, колкото е траяла тя. Труден етап, но преминеш ли го, си непобедим! Предполага се, че след този момент вече ти става по-леко и даже си готов за ново влюбване. 

Мъдрите хора са казали, че единственото нещо, което лекува една стара любов, е нова по-голяма любов. Намерете я. Изживейте я!

Няма коментари:

Публикуване на коментар