неделя, 11 март 2012 г.

Треска за връзки

Хора, спрете се и се опомнете! Напоследък сякаш всеки втори усилено се стреми да си намери гажде и да забива пичове/мацки на воля. Какво е това отчаяно желание да си намериш някого? Оправдано ли е? 
Сякаш преувеличаваме с упорството си да "намерим любовта", изопачаваме присъствието й в животите ни. Вече по-малко хора са влюбени, повечето зарибяват колкото да не им е скучно.
Защо ли? Защото сме самотни. Страшно самотни. Не споделяме, не се наслаждаваме на живота, та ние само съществуваме. Очакваме, че любовта ще осмисли дните ни. Търсим някого и се sad-ваме като не го намерим, даже започват да ни избиват комплекси и предрасъдъци. 
А знаете ли, че може би си има причина да не сте с някого? Да не ви се получава с връзките? Казват, че за да обичаш някого, първо трябва да обичаш себе си. Помислете си, обичате ли се, уважавате ли се, чувствате ли се доволни от себе си? 
Ако вие на първо място не сте наясно с вас самите и отношението ви спрямо вас и целия свят, как очаквате да се справите с една връзка? Там всичко е двойно по-сложно.
А защо толкова отчаяно искате да се харесате на някого, да намерите някое секси парче да се навърта от вас само от ден до пладне? Не мисля, че такива отношения биха си заслужавали изгубеното време. 
Така че, хора, моля ви, обичайте СЕБЕ СИ, ценете СЕБЕ СИ. Обичайте другия заради собтсвената му личност и бъдете с него, защото сте щастливи заедно. Не ползвайте връзките и другите хора, за да вдигнете рейтинга си, да разнообразите деня си, да отмъстите на бившите или да покажете, че струвате. 
Всичко започва от вас самите! Докажете, че сте стойностни и любовта сама ще дотича при вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар